Emperyalizmin "barış" teranesi: Sizi gidi "organik aydın"lar

Emperyalizmin "barış" teranesi: Sizi gidi "organik aydın"lar

Liberalizm sadece dini ve orduları kullanmaz. En büyük ve etkili silahı dildir. Ancak kendine has argümanı yoktur. Var olan diğer argümanı "başkalaştırarak" kullanır. Çünkü kelimeler sihirlidir. Algıyı yönlendirir. Bu özellikle bilgiyi ve gerçekliği ikinci plana itenler için geçerlidir.

Liberalizmin "Barış" anlayışı savaşı başlatanların maskesidir. Bu maske "uyuşturucu" etkisindedir. Onlar için "barış" teslimiyetten ibarettir. Uyuşturucu kendisini "aydın" diye tanımlayan bazı kesimler tarafından toplumlara aşılanır.

Gramsci Marksist siyaset teorisinde Liberalizmin hizmetkarı konumundaki bu aydınları "organik aydın" diye tanımlar. Organik aydın kapitalist toplumsal ilişkilerin ideolojik, kültürel, sosyal ve ekonomik olarak taşıyıcısı konumundadır.

Küresel dengelerin oldukça hareketli olduğu ve terör örgütleri üzerinden savaşların yürütüldüğü bu dönemde "organik aydınlar" özellikle gazeteci, köşe yazarı veya TV programcısı olarak karşımıza çıkar. Onların başkalaştırdığı kavramlar şair, edebiyatçı vs. kimliği taşıyan kişiler tarafından da sorgusuz sualsiz kabul edilir.

Emperyalizm ve stratejik piyonu PKK'ya karşı mücadele yürüten Türkiye'de de durum aynen böyledir. Dünya üzerindeki milletlerin asla reddedemeyeceği "barış" argümanı "organik aydınlar" tarafından oldukça zeki bir şekilde kullanılır.

Barış kavramı;

1. Savaşsızlık, savaşmama durumu, birbiriyle iyi geçinme durumu, sulh.

2. Barışmak eylemi.

3. Savaşın bittiğinin bir antlaşmayla belirtilmesinden sonraki durum anlamlarına gelir.

Anlaşılacağı üzere "barış" için iki devletin savaş durumundan çıkma arzusunda olması gerekir. Oysa Türkiye'de var olan durum emperyalizm ve onun enstrümanı olan bölücü terör örgütüyle mücadeledir. Emperyalizmle barış olmaz. Hatırlatmakta fayda var "emperyalizmin barışı bölünme ve teslimiyettir".

Emperyalizmle mücadelede "barış" kavramının süslü püslü kelimelerle desteklenip piyasaya sürülmesi hainlikle eşdeğerdir.

Oğuz Polatbilek

ulusalkanal.com.tr