AKP, CHP ve MHP ortak bir bildiri yayımladı, HDP imza atmadı

Meclis Dışişleri Komisyonu'nun AKP, CHP ve MHP'li üyeleri ortak bir bildiri yayımlayarak, Almanya Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarıyla ilgili tasarısını kınadı. AİHM'nin Perinçek-İsviçre Davası'nda verdiği kararı hatırlatan ortak bildiride, bu girişimin Türkler ile Almanları ayrıştıracağını vurgulandı. Bildiriye HDP imza atmadı.

AKP, CHP ve MHP ortak bir bildiri yayımladı, HDP imza atmadı

TBMM Dışişleri Komisyonu'nun AKP, CHP ve MHP'li üyeleri ortak bir bildiri yayımlayarak, Almanya Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarıyla ilgili tasarısını kınadı.

Bildiride, "1915 olayları hakkında tarihi gerçekleri tahrif eden ve hukukla bağdaşmayan tasarıyı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

Ortak Bildiride AİHM'nin Perinçek-İsviçre Davası'nda verdiği karar hatırlatıldı. "1915 olaylarının 'soykırım' olduğuna dair yetkili bir mahkeme kararı bulunmadığı gibi, bu konuda herhangi bir uzlaşının varlığından bahsetmenin de mümkün olmadığı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 15 Ekim 2015 tarihli Perinçek/İsviçre Davası kararıyla da teyit edilmiştir."

HDP'nin imza tamadağı Dışişleri Komisyonu'nun ortak bildirisinde Almanya Federal Meclis’inin temsil ettiği insanlar arasında yüzbinlerce Türk asıllı Alman vatandaşının bulunduğu anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"Tasarıdaki 'Türk kökenli vatandaşların uyumuna katkı teşkil edeceği' gerekçesi ile Almanya’daki 3 milyonluk Türk toplumunun öz benliğinin bu şekilde yaralanmaya çalışılması izah edilemez. Bilakis bu haksız ve hukuksuz girişim, Türklerle Almanları ayrıştırıcı bir etki yaratacaktır."

Haber: Adnan Türkkan

ulusalkanal.com.tr