ABD, İsrail'i savundu!

Filistin'de Birleşmiş Milletler'e ait ve sığınak olarak kullanılan okulun vurulmasının ardından, İsrail'e tepkiler büyüdü. Birleşmiş Milletler Genel Komiseri okulun yerini İsrail'e 17 kez bildirdiklerini açıkladı ve İsrail'i kınadı. Hamas, Hizbullah'a İsrail'e karşı cephe açması için çağrı yaptı. İsrail Güvenlik Kabinesi'nden ise saldırılara devam kararı çıktı. 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı bin 371'e, yaralıların sayısı da 7 bin 780'e yükseldi.

İsrail, 7 Temmuz'da Filistin'e başlattığı saldırılarına bayramda da devam etti, sivillere sığınma yeri olarak tahsis edilen Birleşmiş Milletler'e ait okulun vurulması saldırıların boyutlarını ortaya koydu.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu Genel Sekreteri Pierre Krahenbuhl, vurulan okulun yerini İsrail'e 17 kez bildirdiklerini söyledi. Genel Sekreter, "İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen uluslararası hukukun bu ağır ihlalini mümkün olan en güçlü şekilde kınıyorum" dedi.

Amerika, okula yönelik saldırıyı kınadı, ancak İsrail'i kınamadı. Hem Beyaz Saray hem de Amerika Dışişleri Bakanlığı İsrail'i savunmak için, Hamas'ın okulları roketleri saklamak için kullandığını iddia etti.

Bayram boyunca gerçekleşen İsrail saldırılarında 318 Filistinli öldü, 22 cami yıkıldı, yüzlerce ev kullanılamaz hale geldi.

Dün bir araya gelen İsrail güvenlik kabinesi, 5 saatlik toplantının ardından saldırılara devam kararı aldı. Fransız Resmi Haber Ajansı, İsrail'in 16 bin yedek askeri daha göreve çağırdığını duyurdu.

Bugünkü kabine toplantısından da savaşa devam kararının çıkması öngörülüyor. Toplantı öncesi konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Şu ana kadar çok sayıda terör tünelini imha ettik ve bu görevimizi ateşkes olsun ya da olmasın tamamlamakta kararlıyız" dedi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 7 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı bin 371'e, yaralıların sayısı da 7 bin 780'e yükseldi. İsrail ordusunun kaybı da 55'e çıktı.

Hamas, Lübnan Hizbullahı'na İsrail'e karşı cephe açması için çağrı yaptı. Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, "Umarım Hizbullah da kuzeyden bir cephe açar ve beraber savaşırız. Tartışmasız, bu çok anlam ifade ederdi" dedi.

ulusalkanal.com.tr

filistin Birleşmiş milletler hizbullah hamas İsrail Güvenlik Kabinesi