Şehide veda

Siirt'te açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Bünyamin Torğut için tören düzenlendi. Şehidin babası Mehmet İhsan Torğut, yaşananların arkasında İsrail ve Amerika olduğunu söyledi. Evli ve bir çocuk babası olan şehit, törenden sonra memleketi Elazığ'a gönderildi.

Şehide veda

Şehit acısı bu kez Siirt'in Eruh ilçesine düştü.

Bünyamin Torğut, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelede görev yapıyordu. Dün gece saat 02.00 sıralarında Siirt Eruh karayolunda bir araçtan açılan ateş sonucu yaşamını yitiridi.

Evli ve bir çocuk babası olan Torğut için Siirt Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törene şehit yakınlarının sitem dolu sözleri ve şehit babası Mehmet İhsan Torğut'un sözleri damga vurdu.

Aileyi şehidin görev arkadaşları ve yakınları teselli etti.

Törenin ardından cenaze helikopterle Elazığ'a gönderildi. Şehidin baba evinde gözyaşı vardı. Annesi Kürtçe ağıtlar yaktı. Torğut'un cenazesi, kılınan namazın ardından Düğüntepe köyünde toprağa verildi.

Bu arada, olayla ilgili başlatılan soruşturmada 47 yaşındaki Tacettin Ö. ile oğlu 24 yaşındaki Mazlum Ö. kaçtıkları Batman'da, kaçmalarına yardım ettikleri öne sürülen Mehmet Ali O. ile Hakkı O. da Siirt'te yakalandı.

Saldırganların ateş açtığı araçta ölü olarak bulunan Şerafettin Ö.'nün cesedi ise otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölge kaynaklarına göre Şerafettin Ö'nün arkadaşları tarafından öldürüldüğü öne sürüldü.

Öte yandan, Diyarbakır'da ise Silvan Barajı'nın güvenliğini sağlayan askerlere PKK tarafından saldırı düzenlendi.

'Kirpi' adı verilen zırhlı askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, araçta hasar meydana geldi. Bölgede 2 Temmuz günü de yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirilmişti