"Basın mensuplarının tutuklu yargılanmalarını istemeyiz"

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmalarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş "Basın mensuplarının tutuklu yargılanmalarını istemeyiz" dedi.

"Basın mensuplarının tutuklu yargılanmalarını istemeyiz"

"Biz Türkiye'de hiç bir basın mensubunun tutuklanarak yargılanmasını istemeyiz. Aslolan basın mensuplarının tutuksuz yargılanması süreçleridir"

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmalarını bu sözlerle değerlendirdi. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Kurtulmuş, yargının yürütmeden bağımsız olduğunu vurguladı.

"Ancak biz yürütme tarafıyız. Yargı tarafı tamamen bağımsız olarak işlerini sürdürür. Devam etmekte olan bir süreç var. Kurtulmuş, Dündar ve Gül'ün gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılanmadıklarını belirtti. Biz önce şunu ortaya koymalıyız. Dündar ve Gül'ün gazeteci olmaları vasfı ayrı bir vasıftır. Ama gazeteci de siyasetçi de herhangi bir şekilde bir suçla ilişkilendirilebilir. Ya da itham edilebilir. Gazetecilik faaliyetleri ile itham edilmiyorlar. Bu arkadaşlarımız devletin gizli kalması gereken sırlarını ifşa etmek ya da casusluk konusundan itham ediliyor."

ulusalkanal.com.tr