Kamuoyunda yeni önlemler tartışılıyor

Salgındaki vaka sayılarının artışı ve yaklaşan kış ayları ile birlikte kamuoyunda yeni önlemler tartışılıyor. Sağlık Bakanlığı ve devletin ilgili kurumlarının da yeni bir eylem planı hazırlığında olduğu belirtiliyor. Bakanlık planında hayatı durdurmak yerine sosyal hareketliliği yavaşlatacak önlemler üzerinde duruluyor. 65 yaş üstüne yeni kısıtlamalar konuşulurken üniversitelerin açılışı ise şimdilik gündemde değil…

Kamuoyunda yeni önlemler tartışılıyor

Türkiye’nin Kovid19 ile mücadelesinde ikinci dalga hazırlıkları başladı. Hürriyet Yazarı Nuray Babacan salgın ile ilgili hazırlıkları, “Koronavirüste 2’nci evre planı” başlığıyla köşesine taşıdı.

Planda yaz tatilinin sona ermesiyle Eylül ayında büyükşehirlerdeki vaka sayılarında artış beklendiği vurgulanıyor.

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere devletin tüm kurumları da, eylül-ekim dönemine yönelik yeni planlamaları masaya yatırdı.

Yeni dönemin bir öncekinden farklı kurgulanacağı, kontrollü ve bölgesel yeni kurallar konulacağı ifade ediliyor. Buna göre, artık blok yasaklar uygulanmayacak. Nerede sorun varsa orası izole edilecek. İşyerleri ve dükkanlar kapatılmayacak.

İllerdeki duruma göre hafta sonu sokağa çıkma yasakları ilan edilebilecek. Hayatı durdurmak yerine hareketliliği yavaşlatacak kararlar alınacak. Bu konuda 65 yaş üstü ve üniversite öğrencilerine yönelik kararlar etkili olacak. 65 yaş üstünü yönelik kısıtlamalar devam edebilecek.

En önemli karar, okullar konusunda olacak. Toplantılarda ilköğretimin açık olması, üst sınıflarda sadece 8 ve 12. sınıfların okula gitmesine sıcak bakılıyor. Üniversitelerin açılması ise henüz planlar arasında değil.

ulusal.com.tr

koronavirüs vaka sağlık bakanlığı salgın