ABD ve BM'den Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığından İdlib için Türkiye'ye taziye ve destek mesajı geldi. BM Genel Serketeri Guterres de İdlib'de "ateşkes" çağrısı yaptı.

ABD ve BM'den Türkiye açıklaması

Açıklama ABD Dışişleri Bakanlığından yapıldı. İdlib'deki şehitler için başsağlığı dilendi. "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız." ifadesi kullanıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, AA muhabirinin İdlib'de yaşanan son gelişmelere ilişkin sorusuna yazılı cevap verdi.

Açıklamada, "Türkiye hükümetine, askerlerinin ölümünden dolayı başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz." ifadesi kullanıldı.

Türk askerlerinin bölgede koordinasyon ve gerginliğin azaltılması için İdlib'de bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu tür eylemlere karşı NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Başkan Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile cumartesi günü yaptığı telefon görüşmesinde İdlib'e yönelik endişelerini dile getirmiştir." denildi.

Konu Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de gündemindeydi. Guterres, İdlib'deki şiddetİN derhal son bulması istedi. Ve "ateşkes" çağrısında bulundu.

Antonio Guterres BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzey batısında uluslararası insani hukukun ''sistematik'' olarak ihlal edildiğini öne sürdü.

ulusal.com.tr

abd idlib