Ergenekon’da sona doğru

Ergenekon Davası'nın Yargıtay'daki temyiz duruşmasında sona yaklaşıldı. Mahkeme Başkanı Eyüp Yeşil, savunmaların dinlenmesinin bugün bitirilebileceğini söyledi. Sonrasında da gözler mahkeme heyetinin karar için vereceği tarihte olacak.

Ergenekon’da sona doğru

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde görülen Ergenekon Davasının temyiz duruşmasında sona gelindi.

Mahkeme Başkanı Eyüp Yeşil, duruşmada savunmaların dinlenmesinin bugün bitirilebileceğini belirtti. Ardından da mahkeme heyetinin karar için vereceği tarih beklenecek.

Duruşmaların dünkü oturumunda ilk savunmayı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük yaptı.

Savunmasında Meselenin “Veli Küçük” meselesi olmadığını söyleyen Emekli Tuğgeneral F tipinin kozmik odaya girebilmek için fırsat yakalamak istediğini belirtti. Küçük, bu nedenle bir Veli Küçük yaratıldığını, her olaya adının karıştırıldığını belirtti, böylelikle Genelkurmay Başkanının dahi tutuklandığını hatırlattı.

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kendisinin suçlandığını belirten Küçük “Ben Ermeni düşmanı değilim bu bayrak altında yaşayan herkesi kardeşim gibi görüyorum” dedi. Küçük savunmasını “varsa suçumuz asılalım ama önce vatanımıza sahip çıkalım” sözleriyle bitirdi.

Ergenekon Davasında 7 yılla en uzun süre hapiste kalan Mehmet Demirtaş, davanın özünün Zekeriya Öz olduğunu söyledi ve “davanın özü kaçmıştır” dedi. Demirtaş, davayla 2 bin 200 yıllık şanlı ordunun zanlı bir ordu yapıldığını söyledi.

Eski Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek de savunmasında 40 yıl boyunca sendikacılık yaptığını ve bir kez dahi karakola çıkmadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr