Kumpas savcılarından Osman Şanal meslekten atılabilir

F tipi örgütün kumpas savcılarından Osman Şanal hakkında disiplin ve ceza soruşturması başlatıldı. HSYK soruşturmasının ardından Şanal'ın meslekten atılması ve 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılaması gündeme gelecek.

Kumpas savcılarından Osman Şanal meslekten atılabilir

Ergenekon savcılarından Osman Şanal hakkında soruşturma başlattı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu F tipi savcı Osman Şanal hakkında avukatların müvekkilleriyle görüşmelerini engellemekten soruşturma başlattı. HSYK müfettişleri Antalya'daki Gezi Parkı eylemlerinde yapılan gözaltılar sırasında görüşmeleri engellenen avukatlarla müvekkillerinin ifadesini aldı. Yargı içerisindeki cemaat örgütlenmesinin ortaya çıkmasıyla Uşak'a düz savcı olarak atanan Osman Şanal ’Görevi kötüye kullanmak’ suçundan hem disiplin hem de ceza soruşturması geçirecek.

Disiplin soruşturmasında Ergenekon savcılarından Osman Şanal'ın meslekten ihraç edilmesi gündeme gelebilir. Ceza soruşturmasından yargılama kararı çıkması da Şanal'ın Yargıtay'da 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması anlamına geliyor.

Osman Şanal özel yetkileri alınmadan önce dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk hakkında yürüttüğü kumpas soruşturmasıyla tanınmıştı. Antalya'ya atandıktan sonra Gezi Parkı eylemleri soruşturmalarını yürüten Osman Şanal Türkiye Gençlik Birliği ve Vatan Partisi yöneticilerine açılan davaların iddianamelerini hazırlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Osman Şanal