Safranbolu'da "tatlı" telaş
Bayram hazırlıkları hızlandı. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde de lokum imalathaneleri 3 günlük bayram tatili için kollar sıvadı. 150 ton Safranbolu lokumu için hazırlıklar başladı.
Safranbolu’nun ününe ün katan lokumları bayram için hazırlanıyor. Kentte tatlı bir telaş var.
Lokum imalathaneleri 3 günlük bayram tatili için planlarını yaptı. Kente gelecek yerli ve yabancı turistler ve bayileri için birbirinden farklı çeşidiyle 150 ton lokum hazırlanıyor.
Safranbolu lokumunun fark yaratan özelliğini ise ustası anlattı.
Hastalıkların devası safranla buluşturulan lakuma rağbet büyük oluyor.
Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, “lokumumuzu tatmayan kalmasın” diyor.
ulusal.com.tr