ABD'de polis şiddeti protesto edildi

Amerika'daki siyahilere yönelik polis şiddetine karşı eylemler sürüyor. Polis kurbanı Jacob Blake için adalet arayan eylemciler, sokağa çıkma yasağına rağmen meydanlardaydı...

ABD'de polis şiddeti protesto edildi

"Siyahilerin hayatı önemlidir" sloganlarıyla başlayan protestolar üçüncü gününde de devam ediyor.

Hükümet gösterilerin ilk gününde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Ancak Wisconsin Valisi Tony Evers'in ülke genelinde hızla yayılan protestoların önüne geçmek için sokağa çıkma yasağının uzatılmasını istedi. Yasak uzadı ancak meydanlardaki protestolar tüm sıcaklığı ile devam ediyor.

Kenosha mahkeme binası önünde toplanan protestocuları dağıtmak isteyen polis, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandı.

Kalabalığın dağılmaması üzerine polisin silahlı araçları göstericilerin üzerine doğru sürdüğü görüldü.

Protestolar sırasında konuşan Jacob Blake'in ailesi, oğulları'nın vücudunda sekiz kurşun yarası olduğunu ve belden aşağısının felç kaldığını söyledi.

ABD'de Polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde 1 aydan uzun süren şiddet içerikli protestolara sahne olmuştu. Yağma ve kundaklama'nın yoğun olduğu protestolara karşı önlem almak için bazı siviller iş yerlerinde silahlarla nöbet tuttu.

ulusal.com.tr

abd polis protesto