İşçi ve memur emeklilerine zam oranı belli oldu

Haziran ayı enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE), haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,94, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,53 arttı. Buna göre, memurlar ve emekliler yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak. Zam oranının ise yüzde 8,45 olması bekleniyor.

İşçi ve memur emeklilerine zam oranı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Yaz mevsimine girilmesine rağmen enflasyonun ateşi sönmedi.

Enflasyon haziran ayında yüzde 1,94 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 17,53'e çıktı.Tüketici enflasyonu son 2 yılın zirvesini gördü. 6 aylık enflasyon yüzde 8,45 olarak belirlendi.

Aylık bazda en yüksek artış yüzde 51,60 ile yurt içi bir hafta ve daha fazla süreli turlar oldu.

Haziran ayı enflasyonun açıklanmasıyla memur ve emeklilerin altı aylık maaş zammı netleşti. Memurlar ve memur emeklileri temmuz ayında maaşlarına yüzde 3'lük sözleşme zammına ek olarak yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak.

Eşi çalışmayan, iki çocuklu en düşük memur maaşı 4 bin 500 liradan 4 bin 880 liraya çıkacak.

SSK emeklilerinde en düşük emekli maaşı 2000 öncesi bin 420 liradan 2 bin 624 liraya yükselecek. 2000 sonrası SSK emeklilerin maaşları ise geçen yıl nisan ayında bin 500 liraya yükseltildiği için bu dönemde değişmeyecek.

En düşük Bağ-Kur'lu aylığı bin 763 liradan BİN 912 liraya yükselirken, tarım Bağ-Kur’lu aylığı ise bin 802 lira olacak.

# son dakika # zam # TÜİK # Türkiye İstatistik Kurumu # enflasyon # tüfe # Tüketici Fiyat Endeksi # emekli zam # enflasyon zam # son dakika zam # zam oranı # zam oranları # son dakika emekli zam