TOBB Başkanı Mısır'da! Mısır'da gazete manşetleri: 2 yıl sonra Türkiye'den ilk üst düzey heyet

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir heyetle Mısır'a ticari ziyarette bulundu. 2 seneden sonra Türkiye'nin ziyareti, Mısır basınında büyük yankı buldu. Ziyaretin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi dahilinde yapıldığı öne sürülüyor.

TOBB Başkanı Mısır'da! Mısır'da gazete manşetleri: 2 yıl sonra Türkiye'den ilk üst düzey heyet

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Mısır'a ticari bir ziyaret yaptı. Mısır medyasında geniş yer bulan ziyaret, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Hisarcıklıoğlu'nun ziyareti “2 yıl aradan sonra Mısır’ı ilk kez üst düzey bir heyet ziyaret ediyor” şeklinde yorumlandı. Ziyaretin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Dışişleri Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde yapıldığı iddia ediliyor.

Ankara’dan yapılan resmi açıklamaya göre ziyaretin amacı, “İslam Ticaret Odaları Konferansı’na katılmak ve bu kapsamda Mısır Odalar Birliği yetkilileri” ile görüşmeyi içeriyor. Görüşmede Türkiye’nin Mısır’daki yatırımları ve ticaret hacmi gibi konuların masaya yatırıldığı söyleniyor.

Türkiye'nin Mısır'da 3 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor. Müslüman Kardeşler mensubu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin halk hareketi devrilmesinin ardından AKP iktidarı Mısır ile olan ilişkileri en alt seviyeye çekmişti. AKP iktidarının bu tutumu iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin yanı sıra ticari ilişkiler de geriletmişti. Ancak son dönemde Türkiye’nin Mısır’a ihracatında ciddi oranda artış gözlendi.

ulusalkanal.com.tr

tobb başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu