F-Tipi 8 polis tutuklandı

F-tipi örgüt operasyonunda ilk tutuklamalar geldi. Mahkemeye sevk edilen ilk gruptan 8 polis tutuklandı. İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında olduğu 75 kişi de savcılık sorgusu için adliyeye sevkedildi. Tutuklanan polislerle, görev başındaki polisler arasında arbede yaşandı.

Emniyet içindeki F-tipi polislere yönelik operasyonda ilk tutuklama kararı geldi. 8 polis tutuklandı.

Operasyonun dördüncü gününde, hareketlilik Emniyet'ten Adliye'ye kaydı. Dün adliyeye sevk edilen 22 polisin sorgusu sabah saatlerine kadar sürdü. 14 poli tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. 8 polis tutuklandı 6 polis de serbest bırakıldı. Ancak 4 polise adli tedbir uygulandı.

Tutuklananlar Metris Cezaevi'ne götürüldü. Bu sırada, adliye içi karıştı. Kararın açıklanmasının ardından, tutuklanan polis kendisini götüren meslektaşlarına tepki gösterdi. Adliyede bir süre arbede yaşandı.

Sabah saatlerindeki bu gelişmenin ardından hareketlilik dinmedi. Adliye yeni ziyaretçilerini karşıladı. Önce 40 kişilik, ardından 35 kişilik iki ayrı grup daha adliyeye götürüldü. O polislerin arasında, gözaltı listesinin ilk sırasındaki Ali Fuat Yılmazer de vardı.

Adliyeye götürülen polisler hızla savcılık sorgusuna alındı. Sorguları 4 savcı, Okan Özsoy, Cumali Karakütük, Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan yaptı. Akşam saatlerine kadar sorgular devam etti.

İstanbul Emniyeti'nde ise az sayıda şüpheli polis kadı. Emniyet'te kalanlar, operasyonun ilk gününde yakalanamayıp dün teslim olanlardı.

Gözaltındaki polislerin aileleri de adliye önünde toplandı.

Serbest bırakılan polisler de beddualarla adliyeden ayrıldı.

ulusalkanal.com.tr

tutuklama bilanço