Rusya'dan Davutoğlu'nun sözlerine yanıt

Başbakan Davutoğlu'nun "Suriye'de Türkmen ve Sünnilere yönelik etnik temizlik yapılıyor" açıklamasına Rusya'dan yanıt geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Davutoğlu'nun iddiasının "temelsiz" olduğunu belirtti

Rusya'dan Davutoğlu'nun sözlerine yanıt

Yabancı haber ajanslarına verdiği demeçte, Rusya'nın Suriye'de Türkmen ve Sünnilere etnik temizlik yapmaya çalıştığını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Rusya'dan tepki geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Ankara'nın etnik temizlik iddiasını 'dayanaksız' olarak niteledi.

''Bu iddialar Türkiye yönetiminin Suriye neler olup bittiğinden ne kadar kopuk olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullanan 'Zakharova "Ankara'nın bu açıklamaları bana güçsüz birinin saldırganlığını anımsatıyor'' dedi.

"Ankara'nın iddiaları suçlama olarak bile nitelenemez" diyen Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Suriye'de hangi grupların muhalif hangilerinin terörist olduğu listesi konusunda küresel güçler arasında görüş ayrılıkları olduğunu söyledi.

Almanya ve İngiltere'nin IŞİD'le mücadele ediyormuş gibi gözüktüğünü de savunan Maria Zakharova, ABD 2003'te Irak'taki operasyonuna başlamasaydı, bugün IŞİD gibi bir problemimiz olmazdı." açıklamasında bulundu.

ulusalkanal.com.tr

rusya Davutoğlu