İhsanoğlu'na karşı 20 vekil bugün kararını açıklayacak

Türkiye tarihinde kritik bir döneme işaret eden Cumhurbaşkanlığı aday belirleme sürecinde son aşamaya gelindi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aday olmayacağını söyledi. CHP ve MHP Ekmeleddin İhsanoğlu için topladığı imzaları Meclis Başkanlığına sundu.

İhsanoğlu'na karşı 20 vekil bugün kararını açıklayacak

10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için nefesler tutuldu. Aday belirleme sürecinde son dönemece girildi. AKP cephesinde Cumhubaşkanı Abdullah Gül "aday değilim" dedi. Muhalefet cephesinde ise Ekmeleddin İhsanoğlu için toplanan imzalar Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Ekmeleddin İhsanoğlu resmen Cumhurbaşkanı adayı oldu.

CHP'nin başvuru dilekçesine 111 milletvekili imza verdi. 21 CHP'li vekil İhsanoğlu'na imza vermedi. MHP milletvekilleri ise tam kadro İhsnaoğlu isminin altına imza attı.

CHP'de İhsanoğlu'na karşı çıkan 21 milletvekili bugün alternatif aday çıkarma konusunda son kararını verecek. Siyasal İslamcı kimliğiyle bilinen İhsanoğlu'na karşı Emine Ülker Tarhan'ın aday gösterilmesi için yoğun kulis çalışması yürütülüyor.

Emine Ülker Tarhan'ın adaylığı için ilk imzayı Eskişehir Milletvekili Profesör Doktor Süheyl Batum vermişti. Batum'um ardından Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve İstanbul Milletvekili Nur Serter Tarhan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek verecekerini açıkladı. Böylece 5 milletvekili Tarhan'ın aday gösterme konusunda tavrını açıkça belli etmiş oldu.

Soluk kesen kulis faaliyetleri bugün de sürecek. Yapılacak toplantılar sonrası Tarhan'ın adaylığı için gerekli olan 20 imzaya ulaşılıp ulaşılamayacağı belli olacak. Gözler Tarhan için imza vermesi beklenen 20 milletvekilinin üzerinde olacak.

Öte yandan CHP tabanında büyük etkisi olan Atatürkçü Düşünce Derneği'nden de önemli bir açıklama geldi. ADD Başkanı Tansel Çölaşan, CHP Genel Merkezi'ne Ekmelleddin İhsnaoğlu ismini geri çekin mesajı yolladı.

ulusalkanal.com.tr

cumhurbaşkanlığı emine ülker tarhan Ekmeleddin İhsanoğlu 20 vekil