Hastalıklara karşı vucudu koruyan "Mor lavaş"

Rengiyle göz kamaştıran tadıyla ise damaklarada iz bırakan "Mor lavaş" ülkemiz de ihracata hazır. Mor renkli meyve ve sebze özlerinin saflaştırılmasıyla sofralarımıza gelen mor lavaş, birçok hastalığa karşı vücudu da koruyor.

Hastalıklara karşı vucudu koruyan "Mor lavaş"

Mısırlı, ıspanaklı, domatesli lavaştan sonra "mor lavaş" üretmine başlandı.

Çorum'da bir firma, mor renkli meyve ve sebzelerin özünden elde edilen karışım ile lavaş üretimine geçti.

Birçok hastalığa karşı vücudu koruyan mor lavaş artık sofralarımızda...

Firmanın Genel Müdürü Özkan Akdoğan ürettikleri lavaşla ilgli detaylı bilgi verdi.

Lezzetiyle damaklarda iz bırakan bu lavaşın içerisinde: Yaban mersini, Ekşi karadut, Nar, Vişne, Patlıcan, ve Böğürtlen bulunuyor.

Mor renkli meyve ve sebze özlerinden elde edilen lavaş, iç ve dış pazarda oldukça talep görüyor.

Üretimi gerçekleştirilen "Mor lavaş" 700 bin paketle Amerika, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine de satılacak.

ulusal.com.tr

mor Lavaş