Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: Emir komuta zincirini bozmayacak madde hazırladık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türk Ordusu'nun yapısını felç eden kararnamelerin içinde emir komuta zincirini bozmayacak maddelerin olduğunu iddia etti. Savunma Bakanlığına bağlanan Kuvvet Komutanlıkları ile Genelkurmay Başkanlığı arasındaki askeri ilişkinin devam edeceğini de belirten süren Işık, teğmen ihtiyacını da asteğmenler ile kapatacaklarını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türk Ordusu'na yapılandırma adı altında vurulan kararnameler darbesine ilişkin konuştu.

Bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulunan Işık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emir komuta zinciri bozmayacak maddeler hazırladıklarını öne sürdü.

Savunma Bakanlığına bağlanan Kuvvet Komutanlıkları ile Genelkurmay Başkanlığı arasındaki askeri ilişkinin devam edeceğini iddia eden Işık, orduyu harplere hazır halde tutacaklarını söyledi.

Harp okullarından mezun olanların teğmen olamayacağını belirten Işık, 4 yıllık teğmen açığının sivil kaynaklardan karşılanacağı ifade etti.

Bakan Işık, tezkere bıraktırma formülü ile asteğmenleri teğmen yapacaklarını açıkladı.

Harp okullarının müfredatını da değiştireceklerini ifade eden Işık, askeri gerekliliklerin esas alınacağını söyledi, "Yönetim sivillerin, yurt savunması işi askerindir" dedi.

Işık gazetecilere, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın emekli olup da dönmek isteyenler için bir düzenleme hazırladığını da açıkladı.

Savunma Bakanı'nın gündeminde, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'ın darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğunu itiraf edercesine yaptığı açıklama da vardı. "ABD Savunma Bakanı ile görüştüğümüzde o sözleri soracağım" diye konuşan Işık, FETÖ'nün ele başı Fethullah Gülen'in ABD'de yaşıyor olmasından dolayı ciddi öfkelerin olduğunu da vurguladı.

ulusalkanal.com.tr