Putin meydan okudu

Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda Hitler Almanyası'na karşı zaferinin 69'uncu yıldönümü tarihi Kızıl Meydan'da görkemli bir törenle kutlandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, törenin ardından Kırım'a giderek dünyaya önemli bir mesaj verdi.

Putin meydan okudu

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nın mağlup edilmesinin 69. yıldönümü başta Kızıl Meydan'da olmak üzere tüm Rusya'da görkemli törenlerle kutlandı.

Kızıl Meydan'daki Zafer Günü kutlamalarına yaklaşık 11 bin asker ve T-90A tankları, zırhlı araçlar, uçaksavar füzeler, roketatarlar, zırhlı personel taşıyıcıları, uçaksavar kompleksler dahi olmak üzere 151 askeri teçhizat kullanıldı. Ayrıca, geçitte aralarında helikopter, bombardıman, saldırı ve avcı uçaklarının da olduğu 69 hava aracı da yer aldı.

Tanklar, füzeler ve uçakların geçişi sırasında halk büyük coşku yaşadı.

Putin Kızıl Meydan'da yaptığı konuşmada, Sovyet halkının demir gibi irade, cesaret ve azmi ile Avrupa'yı kölelikten kurtardığını vurguladı.

Putin, Moskova'daki kutlamaların ardından uçakla yakın zamanda Rusya'ya bağlanan Kırım'a geçti. Putin’i Kırım’daki Rus donanması askerleri milli kahraman olarak karşıladı.

ulusalkanal.com.tr