1 Mayıs çalışmasına engelleme!

TGB'nin ilan ettiği ''1'lik Mayısı'' kapsamında, 1 Mayıs Perşembe günü Kadıköy'de gerçekleşecek olan büyük buluşma için üniversitelerdeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

1 Mayıs çalışmasına engelleme!

Kadir Has Üniversitesinde de bu sabah öğrenciler tarafından gerçekleştirilen 1 Mayıs bildiri çalışması, okuldaki güvenlik görevlileri tarafından, okulda siyasi çalışma yapılamayacağını, bildiri ve afiş dağıtımının yönetmeliğe göre suç olduğu gerekçe gösterilerek engellenmek istendi. Bunun üzerine "1 Mayıs'ın mücadele sonucu kazanılmış bir gün olduğunu ve bunun sonucunda o gününün resmi bayram olarak kabul edildiğini, Kadıköy'ün resmi miting alanı olduğunu, okulda yaptıkları bu çalışmanın anayasal bir hak olduğunu, bunun beraberinde hukuki açıdan Anayasanın yönetmelikler de dahil olmak üzere her şeyden üstün olduğunu belirten Kadir Has Üniversitesi TGB Başkanı Buket Yazıcı'ya okul bilgileri alındıktan sonra, hakkında tutanak tutularak işlem yapılacağı tehditi yapıldı.

Öğrenciler ''1'lik Mayıs'ı'' kapsamında okuldaki çalışmalarına devam edeceklerini, üniversite öğrencileri olarak emperyalizm ve onun yerli işbirlikçilerine karşı, emekçilerle birleşerek 1 Mayıs'ta Kadıköy'de olacaklarını belirttiler.

ulusalkanal.com.tr