CHP'de sular durulmuyor: Partililer yönetime karşı bayrak açıyor

PKK'nın siyasi uzantısı HDP başta olmak üzere dostlarla ittifak kuran CHP içinde sular durulmuyor. Öztürk Yılmaz ve Mustafa Sarıgül'ün ardından Muharrem İnce de parti kuracağını açıkladı. Partinin HDP ve emperyalizme biat programına karşı çıkmayan İnce, mevcut yönetimden şikayetçi. Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve arkadaşları ise partinin izlediği politikalar nedeniyle yönetime tepkili.

CHP'de sular durulmuyor: Partililer yönetime karşı bayrak açıyor

Türkiye'de iktidarı değiştirmek isteyen Amerika'ya sıcak mesajlar CHP, parti içinde birliği sağlayamıyor.

CHP, PKK'nın siyasi uzantısı HDP başta olmak üzere İyi Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi ve Gelecek Partisi'yle ''dostlar ittifakı'' adını verdiği bir yapı oluşturdu. Sık sık yapılan ikili görüşmelerde ittifak zemini oluşturuluyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı'ndaki CHP'de izlenen politikalar veya yönetim tartışmaları bazı isimlerin yol ayrımına gelmesine neden oldu.

O isimlerden biri eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş. Partisinin FETÖ'ye teslim olduğu iddiasını gündeme taşıyan Ateş, CHP'den ihraç edildi. Ateş, CHP yöneticilerinin ABD'den demokrasi talep etmesini ve ''Libya'da, Suriye'de ne işimiz var'' tezini eleştirdi. CHP'den tam manasıyla uzaklaşmayan Yılmaz Ateş ve arkadaşları, parti yönetimine bayrak açmış durumda.

Bazıları ise yeni parti kurma yoluna girdi. CHP'nin politikalarını eleştiren Bağımsız Ardahan Milletvekili CHP'li Öztürk Yılmaz, yeni parti kuran isimlerden biri oldu. CHP'den istifa ederek Türkiye Değişim Hareketi'ni başlatan Mustafa Sarıgül de yeni parti kuracağını kamuoyuna duyurdu. Sarıgül'ün partiden ayrılma gerekçesi istediği kentin belediye başkan adayı yapılmaması olduğu konuşuluyor.

Son olarak CHP'nin ABD'den demokrasi istemesinden, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile ittifakından rahatsız olmayan Muharrem İnce de yeni parti kuracağını açıkladı. Politika olarak yönetimle benzer mesajlar vermesine rağmen partiden uzaklaştırılan İnce, kuracağı partiye CHP'den bazı isimlerin gelebileceğini de aktardı.

chp abd türkiye fetö pkk hdp İyi Parti muharrem ince deva partisi saadet partisi Gelecek Partisi