Komisyon raporu Meclis'e sunuldu

TBMM dün gece mesaideydi. Soruşturma Komisyonu, dört eski bakan hakkındaki raporunu gece yarısı TBMM Başkanlığı'na sundu. 155 sayfalık raporun sonuç bölümü tek cümle, "Yüce Divan'a sevkine gerek yoktur..."

Komisyon raporu Meclis'e sunuldu

TBMM dün gece yolsuzluk mesaisindeydi. Soruşturma Komisyonu'nun 9 Aralık'ta teslim edilmesi gereken rapor için süreyi sonuna kadar kullandı. 155 sayfalık rapor gece yarısı Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Dört eski bakan ile ilgili raporun sonuç bölümünün tek cümleden oluşması dikkat çekti. Raporun son sayfasındaki sonuç bölümünde "Yüce Divan'a sevkine gerek yoktur..." denildi.

Muhalafet, raporun yazım sürecinde yer alamadı. Raporu görmeden sayfalarca muhalefet şerhi yazdılar... 3 klasöre sığan 155 sayfalık rapora karşı, CHP 233, MHP ise 701 sayfa muhalefet şerhi yazdı.

Raporun yazım şekline itiraz eden CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, "rapor görmeden muhalefet şerhi yazılmasının TBMM tarihinde bir ilk" olduğunu söyledi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, komisyonu "çamaşır makinesine" benzeterek, "Soruşturma komisyonu bir çamaşır makinesi olarak kullanılmıştır" dedi.

3 klasörlük raporda dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın dinlenmemesi, 17-25 Aralık soruşturmasına ilişkin çok sayıda rapor ve dilekçenin rapora eklenmemesi tepkçi çekti.