Çağlayan'da sert müdahale

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Çağlayan Adliyesi'nde toplanan yurttaşlara polis müdahale etti. Suna Yıldız isimli yurttaşın bacağı kırıldı, 19 kişi gözaltına alındı.

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Berkin E. için Çağlayan Adliyesi'nde toplanan yurttaşlara polisten sert müdahale geldi.

Polis tazyikli su ve gaz bombası kullanarak yurttaşlara 2 kez müdahale etti. İlk müdahalenin ardından Suna Yıldız isimli yurttaşın bacağı kırldı. Yıldız, olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Berkin E'nin babası Sami Elvan yaptığı açıklamada " Sadece Berkin'i vuranların değil, ateş emrini verenlerin de yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Açıklamanın biter bitmez polis bir kez daha müdahale etti. Tomalar'dan uzun süre yurttaşlara su sıkan polis plastik mermi ve gaz bombası kullandı.

Polis dağılan yurttaşları gözaltına istedi. O sırada CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal gözaltılara engel olmaya çalıştı... Tanal ile polis arasında uzun süre gerginlik yaşandı.

Polis Adliye'nin yanındaki boş alanda toplanan az sayıdaki yurttaşa müdahale etti. 4 kişi işte böyle sürüklenerek gözaltına alındı.

Eylemin blançosu 1 kişinin bacağı kırıldı 19 kişi göz altına alındı.

ulusalkanal.com.tr