Dink davasında mahkemeden ret kararı

Hrant Dink cinayetinde rolü olan kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianameyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ana davanın görüldüğü İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleştirme kararını reddetti. Dosya yeniden 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Dink davasında mahkemeden ret kararı

Uzun süredir kamuoyunda tartışma konusu olan Hrant Dink cinayetinde rolü olan kamu görevlileri hakkındaki iddianamede yeni bir gelişme yaşandı.

2 kez savcıya iade edilen iddianame, son olarak Başsavcılık tarafından onaylanmış ve İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi de 26 sanıklı iddianameyi kabul etmiş, İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ana dava ile birleştirilmesine karar vermişti.

26 sanıklı iddianameti inceleyen, ana davaya bakan İstanbul 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi dosyaların birleştirilmesi kararını reddetti.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstanbul İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve mevcut Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in de sanık olarak yer aldığı iddianame 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi ya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına uyacak ya da dosyayı uyuşmazlığı çözmesi için Yargıtay'a gönderecek.

ulusalkanal.com.tr