Kremlin'den Suriye açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın bir yıldır Suriye'de bulunması sayesinde terör gruplarının Şam'ı ele geçiremediğini söyledi. Peskov, bunun Rusya tarafından Suriye'nin meşru ordusuna verilen destek sayesinden olduğunu vurguladı.

Kremlin'den Suriye açıklaması

Rusya bir yıldır Suriye'de, Suriye ordusuyla birlikte terör gruplarına karşı mücadele ediyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın verdiği destek sayesinde terör örgütlerinin başkent Şam'ı ele geçmediğini söyledi.

Peskov, "IŞİD, El Kaide ve Nusra'nın şu anda Şam'da oturmuyor olması, hava güçlerimizin Suriye'nin meşru silahlı güçlerine verdiği desteğin en olumlu sonucu" dedi.

Kremlin sözcüsü, Rusya'nın amacının teröristlere karşı Suriyelileri ve Suriye ordusuna yardım etmek olduğunun altını çizdi. Suriye'de ne kadar kalınacağına ilişkin bir soruya ise Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in buna dair bir açıklama yapmadığını söyledi.

Amerika'nın El Nusra'yı 'ılımlı mulahiflerden ayırma sözü verdiğini söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ancak verilen sözün tutulmadığını söyledi. Lavrov "Amerika'nın amacının El Nusra'yı koruyup onu B Planı için saklamak olduğuna ikna oluyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr