Afrin'de bozguna uğrayan PKK, işgal ettiği Sincar'da "Çekiliyoruz" yalanına sarıldı

Afrin'de bozguna uğrayan PKK, işgal ettiği Sincar'da "Çekiliyoruz" yalanına sarıldı. Bölgedeki yerel kaynaklar PKK'nın Sincar'dan çekildiğini iddia etse de güvenlik kaynaklarından yalanlama geldi. Kaynaklara göre, terör örgütü Türkiye'nin bölgeye operasyon yapmasını önlemek için bu iddiayı ortaya attı.

Afrin'de bozguna uğrayan PKK, işgal ettiği Sincar'da "Çekiliyoruz" yalanına sarıldı

Bölücü terör örgütü PKK, Türkiye'nin olası Sincar operasyonu engellemek için kara propagandaya sarıldı.

Türkiye'den üst üste Sincar'a operasyon yapılacağına ilişkin mesajların gelmesinin ardından PKK paniğe kapıldı. Yerel kaynaklar, terör örgütünün ikinci Kandil olarak kullandığı Sincar'dan çekilmeye başladığını iddia etti.

PKK'nın buradan çekileceği, ancak YBŞ adında bir grubun yerel güç olarak bölgede kalacağı öne sürüldü.

Terör örgütünün kara propagandasına Türk güvenlik kaynaklarından yalanlama geldi. Çekilmenin doğru olmadığını kaydeden kaynaklar, zaten PKK'nın bölgede YBŞ adını kullandığını belirtti.

Kaynaklara göre, terör örgütü Afrin'den sonra Sincar'a operasyon yapılmasını engellemek için böyle bir iddianın yayılmasını sağladı.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Sincar, PKK'nın Suriye'deki faaliyetleri için geçiş noktası olarak kullanıyor. Türkiye sınırına yaklaşık kilometre uzaklıkta bulunan Sincar, Suriye'ye ise 40 kilometrelik mesafede.

ulusal.com.tr

pkk ırak Sincar