Diyarbakır'da bomba patladı!

Diyarbakır'da PKK'nın hendek kazıp, patlayıcı yerleştirdiği Tekel Mahallesi'nde patlama meydana geldi. Olayda 1 çocuk hayatını kaybetti, 4 çocuk yaralandı. Daha öncede Mardin'de bir çocuk PKK'nın bombasıyla yaşamını yitirmişti.

Diyarbakır'da bomba patladı!

Diyarbakır'da çocukların bulduğu bombanın patlaması sonucu, 9 yaşındaki Hasan Yılmaz hayatını kaybetti.

Olay, Silvan İlçesi'nde teröristlerin hendek kazıp, barikatlarla yol kapattığı Tekel Mahallesi'nde yaşandı.

Oyun oynayan çocuklar patlayıcıyı bulup kurcalamaya başladı. Bu sırada büyük bir patlama yaşandı.

Patlamada akraba olan 9 yaşındaki Hasan Yılmaz, 5 yaşındaki Mazlum Yılmaz, 10 yaşındaki Ümit Yılmaz ile kardeşi 6 yaşındaki Mert Yılmaz ve Naci Yılmaz yaralandı. Yaralılar, ambulansla Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumu ağır olan Hasan Yılmaz, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer çocuklar, Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde de bir çocuk PKK bombası nedeniyle yaşamını yitirmişti. Teröristlerin poşet içine bıraktığı bombayı merak edip açan 9 yaşındaki Tahsin Uray ağır yaralanmış, ertesi gün yaşamını yitirmişti.

Benzer bir olay da Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanmıştı. Sokağa çıkma yasağın kalktığı gün PKK'nın barikatlara yerleştirdiği patlayıcı infilak etmiş, bir çocuk ağır yaralanmıştı.

Olayda PKK'nın kurduğu barikatlar nedeniyle caddeye kadar kucakta taşınan 12 yaşındaki Y.Ş.nin bir eli ve ayağı kopmuştu.

ulusalkanal.com.tr