Üreticilerin sorunları nedir?

Onlar Türkiye'nin gıda güvenliği için emekleriyle toprağı yoğuruyorlar. Girdi maliyetleri artsa da salgınla mücadelenin kahramanlarından biri de üreten Türk çiftçisi. Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü. Üreticilerin temel talebi, maliyetlerin düşürülmesi ve milli bir tarım politikasının belirlenmesi.

Üreticilerin sorunları nedir?

Mazot, gübre, yem, elektrik… Girdi maliyetleri altında beli bükülen çiftçiler çözüm bekliyor.

14 Mayıs emekleriyle toprağı yoğuran çiftçilerin günü... Toprağa güç veren üreticiler bu yıl Dünya Çiftçiler Günü’nü salgının gölgesinde kutluyor.

Pandemi tüm dünyaya gıdanın, tarımın önemini bir kez daha hatırlattı. Bu süreçte yüksek maliyete, doğal afetlere rağmen çiftçiler üretmeye devam etti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı "Koronavirüsle mücadelenin kahramanlarından biri de Türk çiftçisidir." değerlendirmesini yaptı.

Peki, tarladan mutfağa, dokunduğu her şeye değer katan üreticiler hangi sorunlarla karşı karşıya? Yaşanan sıkıntılara karşı çözüm önerileri ne?

Çiftçiler hükümetin milli bir tarım politikası belirlemesini istiyor. Ulusal Kanal'a konuşan Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Hüseyin Demirtaş ithalata karşı ihracatın önemine de değindi.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

çiftçi Dünya Çiftçiler Günü