Şişli krizi Ankara'da

CHP'li Şişli Belediyesi'ndeki yönetim krizi Genel Merkeze taşındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hayri İnönü ve Emir Sarıgül'ü bir araya getirdi. Kılıçdaroğlu'nun ikiliyi uyardığı, partiye zarar vermeden aralarındaki sorunu çözmelerini istediği öğrenildi.

Şişli Belediyesi'nde krize neden olan taraflar Ankara'ya gitti. Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yardımcısı Emir Sarıgül arasında yaşanan ve bir türlü aşılamayan kriz masaya yatırıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnönü ve Sarıgül'ü bir araya getirdi.

Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun Meclis makamında yapıldı. Kılıçdaroğlu, buluşma öncesinde Hayri İnönü ile başbaşa görüştü. İkili görüşmeye daha sonra Emir Sarıgül dahil edildi.

Kılıçdaroğlu'nun, İnönü'nün seçilmiş belediye başkanı olduğunu söylediği, sorunu aralarında çözmelerini istediği öğrenildi.

Belediye'nin kriz imajından çıkarılmasını istediği söylenen Kılıçdaroğlu'nun, İnönü ile yaptığı özel görüşmede, belediyede kadro değişikliğinin gündeme geldiği konuşuluyor. İnönü’nün, bazı belediye başkan yardımcılarıyla çalışmak istemediğini Kılıçdaroğlu’na bildirdiği, kadro değişikliği için izin istediği de öne sürüldü.

Şişli Belediyesi'nde yaşanan son kriz, bu yıl iptal edilen Nişantaşı'ndaki yılbaşı kutlamalarıydı. Sarıgül çevresinin eleştirilerine neden olan iptal için İnönü yazılı bir açıklama yapmış, kırmızı halı ve süs lambalarına milyonlarca lira harcandığını, Belediye'nin borç içinde olduğunu belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr

chp kriz şişli