Enerji Bakanı tarih verdi

Dünyanın gözü Doğu Akdeniz’de ancak Türkiye, yeni enerji kaynakları için Karadeniz’deki çalışmalarına da devam ediyor. Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz rezervindeki sondaj ve test çalışmalarının Ekim ayında tamamlanması bekleniyor. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin kendi doğal gazını kullanmaya başlayacağı tarihi açıkladı.

Enerji Bakanı tarih verdi

Karadeniz’de keşfedilen 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin sondaj ve test çalışmaları sürüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, keşfedilen gazı 2023’te ulusal gaz iletim şebekesine dahil ederek halkın hizmetine sunmayı planladıklarını söyledi.

Dönmez, Karadeniz'in Avrupa'nın doğal gaz ve petrol üretiminin çoğunluğunu karşılayan Kuzey Denizi gibi olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile yaşanan gerilime de değindi. Atina’nın öne sürdüğü Sevilla haritasının “ısmarlama bir çalışma” olduğunu hatırlattı. “Doğu Akdeniz’de çalışmalarımız devam edecek” vurgusu yaptı.

Ankara-Atina geriliminde Fransa’nın tavrını eleştiren Fatih Dönmez, benzer bir sorunun 1977’de Fransa ile İngiltere arasında yaşandığını harita üzerinde anlattı. Fransa’nın bugünkü tavrıyla kendi kıta sahanlığı tezini inkar ettiğini belirtti.

ulusal.com.tr

türkiye doğu akdeniz karadeniz Fatih Dönmez