ABD'de son durum

Amerika Birleşik Devletleri’nde vak’a sayısı 500 bine doğru ilerliyor. Ölü sayısı da 17 bin sınırında. New York’ta toplu mezarlar kazılmaya başladığı günlerde Pentagon, bütün personele maske takma zorunluluğu getirdi.

ABD'de son durum

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kovid-19 vak’a sayısı yarım milyona doğru ilerliyor. Ölü sayısı da 17 bin yaklaşıyor. Trump yönetimi de ekonomik çöküş ile boğuşuyor.

Hastaneye kaldırılanların sayısında son iki günde azalma yaşandı.Bu durum iyimser bir hava yaratsa da ölü sayısının en az 100 sınırında olması bekleniyor. Sağlık sisteminin çöküş içinde olduğu New York’ta toplu mezarlar kazılmaya başlandı. Özellikle yaşamını yitiren ancak yakını olmayan kişilerin bu toplu mezarlara gömüleceği belirtiliyor.

Yaklaşık yarım milyon vak’anın olduğu ABD’de iyileşenlerin sayısı 26 bin civarında. Bir yandan da ülkeden ikinci kez koronavirüse yakalanan kişilerin olduğu haberleri geliyor.

Amerikan Başkanı Donald Trump, “maske takmak zorun değil” dese de Pentagon bütün personelin maske kullanmasını zorunlu kıldı. Savunma Bakanlığı, bir şirketle 86 milyon dolarlık maske sözleşme imzaladı.

Trump, ABD'de yapılan Kovid-19 testlerinin sayısı 2 milyonu aştığını açıkladı. Trump, "umuyorum ki yakın zamanda ülkemizin çarkları yeniden dönmeye başlayacak. Umarım 100 bin tahmininden daha az insan ölür" dedi.

Korvid-19’un ekonomiye baskısını para basarak çözmeye çalışan Trump yönetimi, yeni bir teşvik paketi daha hazırladı. Senatoya gönderilen ek paket üzerinde Cumhuriyetçilerle Demokratlar yine anlaşamadı. Senatörler birbirlerini, “koronavirüs salgınından zarar gören vatandaşları siyasi emellerine alet etmekle” suçladı.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs