CHP "Türk'süz anayasa" için programını da değiştirecek

"Yerel yönetimlerde özerkliği" kurultayda oy birliği ile kabul eden CHP, şimdi de parti programını değiştirmeye hazırlanıyor. Kurultaydan 1 gün sonra partisinin il başkanlarını toplayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu "tüzük kurultayına hazır olun" talimatı verdi. Tüzük ve program kurultayı ilk Parti Meclisi toplantısında görüşülecek. Kurultay bildirgesinde "Türk milleti" yerine "eşit vatandaşlık" ifadelerini koyan CHP'nin bu hamlesi "Türksüz anayasa" sürecine hazırlık olarak değerlendiriliyor.

CHP "Türk'süz anayasa" için programını da değiştirecek

CHP'de gündem "özerklik". Olağan kurultayda "yerel yönetimlerde özerkliği" oy birliği ile kabul eden CHP şimdi de "Türk'süz anayasa" sürecinin hazırlıklarını yapıyor. Kurultay bildirgesinde "Türk milleti" yerine "eşit vatandaşlık" ifadeleri kabul edilmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultaydan 1 gün sonra partisinin il başkanları ile bir araya geldi.

Görüşme genel merkezde basına kapalı yapıldı. 3 saat süren görüşmede, Kılıçdaroğlu il başkanlarına "tüzük kurultayına hazır olun" talimatı verdi.

Aydınlık gazetesinin Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine dayandırdığı habere göre, tüzük ve program kurultayı konusu yapılacak ilk Parti Meclisi toplantısında ele alınacak. Tüzük ve Program Kurultayının bu yıl Haziran Temmuz aylarında mı yoksa daha sonra mı yapılacağına karar verilecek.

MYK’ya girmesine kesin gözüyle bakılan bir Parti Meclisi üyesinin aktardıklarına göre, "özerklik" vurgusunun yer aldığı bildirgeyi hazırlayan isimler program değişikliği için de çalışmalara başladı.

ulusalkanal.com.tr

chp türksüz anayasa