Mısır'dan Erdoğan'a sert tepki

Mısır'dan Erdoğan'a sert tepki

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Badr Abdel Atty, AFP’ye verdiği röportajda, Erdoğan’ın, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi tiran olarak nitelendiren açıklamasını eleştirdi.

Erdoğan’ın Mursi’nin devrilmesi ile sonuçlanan 30 Haziran devriminden bihaber olduğunu belirten Atty, devrimin bir darbe ile değil, milyonlarca insanın sokağa dökülmesi ile gerçekleştiğinin altını çizdi.

Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarla, Mısır’ın içişlerine müdahale ettiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Atty, Mısır’a ve Cumhurbaşkanına zarar veren açıklamaların, Türkiye-Mısır arasında ki ikili ilişkilere tamir edilmesi zor zararlar verdiğini belirtti.

Dışişleri sözcüsü Atty, Erdoğan’ın gerici ideolojik çıkarları uğruna Mısır’a saldırmaya devam ettiğini ve bu sebepten ötürü Mısır’ın Filistin davasına verdiği desteği görmezden geldiğini ifade etti.

Hamas sözcüsü Sami Abu Zuhri, Hamas’ın, Birleşmiş Milletler'in önerdiği ateşkesi, Pazar günü saat 14.00’ten başlamak üzere, 24 saat geçerli olmak üzere kabul ettiğini ilan etti.

ulusalkanal.com.tr

mısır erdoğan tepki Sisi