Açılım yasasına iptal yolu!

AKP’nin Meclis'ten geçirdiği "Yeni PKK Yasası"nın iptal edilmesi ile ilgili girişimler başladı. Yasaya itiraz eden CHP ve MHP milletvekilleri Anayasa Mahkemesi'ne gitmek için gerekli olan 110 milletvekilini bulmak için çalışma başlattı. İşçi Partisi Genel Sekreter Vekili Nusret Senem, yasanın Anayasa Mahmesi'ne götürüleceğine inandıklarını söyledi.

Açılım yasasına iptal yolu!

PKK’nın Diyarbakır’a diktiği heykelin yıkılması sonrası, AKP ve PKK'nın CHP'nin desteğiyle geçirdiği "Yeni PKK Yasası"nın iptal edilmesi gündeme geldi. Açılım yasası olarak bilinen 6 maddelik kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gidilmesi gerekiyor. Bunun içinse 110 milletvekilinin imzasına ihtiyaç var.

PKK'ya yasal zemin sağlayan düzenlemeye itiraz eden CHP ve MHP'li milletvekilleri 110 imzayı bulmak için harekete geçti. CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz "Meclis'teki heykeli de yıkalım" dedi. Yılmaz; "Yeni PKK Yasası’ diye adlandırılan ve açıkça anayasaya aykırı olan ‘açılım’ yasası yürürlükte. Bu yasanın iptali, Meclis’teki o heykelin de yıkılması gerekiyor." diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum; "AKP’nin Meclis'ten geçirdiği yeni PKK yasası kesinlikle Anayasa’ya aykırıdır." dedi. Yeni yasanın iptali için gerekli başvuruyu yapacaklarını belirten Batum, "Meclis’e dikilmiş AKP-PKK heykelinin yıkılması zorunludur. Aksi halde Türkiye’nin güvenliği bütünlüğü tehlikeye girer." ifadelerini kullandı.

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, PKK yasasının iptali için ısrarcı olduklarını söyledi. CHP milletvekileriyle de görüşeceğini belirten Yeniçeri, "Ankara’da AKP’liler dahil olmak üzere bu konuda vatansever bir tavır ortaya koyacak milletvekilleriyle de görüşeceğini" vurguladı. Yeniçeri, "açılım yasasının Yüksek Mahkeme’ye iptal istemiyle gönderilmesi için gerekli 111 vekil sayısına ulaşmaya çalışacaklarını" söyledi. Yeniçeri, "milletvekilerini tarihi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdığını" ifade etti.

İşçi Partisi Genel Sekreter Vekili Nusret Senem de Meclis'te 110 milletvekilinin bölünme yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerine inandıklarını söyledi. Senem, "CHP ana muhalefet partisi olarak bu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürmeyeceğini ilan etti. PKK ile işbirliğine devam etsinler. Ama bu parlamentoda o yasayı tanımayan, kabul etmeyen vatanseverler vardır." dedi.

ulusalkanal.com.tr

açılım yasası