"10 Kasım yas değil mücadele günüdür"

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Türkiye Liseliler Birliği tarafından düzenlenen '10 Kasım yas değil mücadele günüdür' isimli yürüyüyüşte yaklaşık 50 TLB'li yürüdü.

"10 Kasım yas değil mücadele günüdür"

Yürüyüş Bodrum Belediye Meydanı önünden başladı.

Bodrum marinası güzergahından devam eden yürüyüş, Tepecik Meydanı'nda son buldu.

Tepecik meydanında basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını TLB Bodrum İlçe Başkanı Yağız Coşkun yaptı.

Coşkun şnuları söyledi:

"Değerli Vatanseverler,değerli basın emekçileri bugün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yılı.77 yıldır Bağımsızlık bayrağı bizlerin elindedir.Bugün yas tutmayacağız,mücadele edeceğiz. Her zaman söylüyoruz, bir kez daha söyleyelim 10 Kasım yas değil; mücadele günüdür Bugün, Mustafa Kemal’in Bursa Nutkunda gençliğe verdiği görev önümüzde dururken, bizler Cumhuriyet yıkıcılarına, emperyalizm işbirlikçilerine , gericiliğe ve bölücülüğe karşı mücadele etmeden duramayız! Cumhuriyet değerlerine saldıranlara karşı mücadelemizi büyüteceğiz.Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi bizlerde Samsun’dan Ankara’ya yola çıktık.Liselerde gericiliğe ve bölücülüğe savaş açtık"

GENÇLİK VATAN SAVUNMASINDA

TLB Bodrum ilçe Başkanı Coşkun, konuşmasına şöyle devam etti:

"10 Kasım’da mücadele azmimiz bir kat daha bilenir. Amerika’nın kara gücü PKK Mehmetçiğimizin üzerine ateş açarken bize düşen yas tutmak değildir. Mustafa Kemal’i gerçekten anlayan kim varsa memleket bu haldeyken yas tutmaz, mücadele saflarına katılır.Gericiliği ve bölücülüğü üzerimize süren emperyalistler de korksunlar.Türk genci devimlerin ve cumhuriyetin, sahibi ve bekçisidir. Gençlik kararlıdır,emperyalizme geçit vermeyeceğim dediği zaman geçit vermez.Irak,libya,afganistan,suriye gibi ülkeleri kan gölüne çevirenler karşılarında Türk gençliğini bulacaktırlar

KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ

Kana bulanmaya çalışılan topraklarda 10 Kasımlar Mustafa Kemal gibi mücadele verenlerin günüdür. Apaçık ortada ki Türk gençliğinin önünde büyük görevler vardır.Bugün de Türk Gençliği Mustafa Kemal gibi karşılarına ikilecektir.Emperyalist ABD kan yüklü gemileriyle Bodrum’a geldiklerinde gençliğin çuvalı ile karşılaşmışlardı.Mazlum milletlere aşağılamak için geçirilen çuvalı Bodrum’da ABD askerinin,conilerin başına geçirmiştik.O gün Mustafa Kemal kararlılığı ile Çuvalı geçirdik denize de dökeriz demiştik. 15 Kasım’da da Dünya’nın en büyük teröristi Obama Antalya’ya geliyormuş.Buradan uyarıyoruz. Liselilerin ayakkabıları, çuvalları hazır. Obama’ya sürprizimiz var. Türk gençliği olarak kararlıyız, emperyalizmi bu topraklardan def edene kadar durmadan yorulmadan bıkmadan mücadele vereceğiz"

Aykut Kurt-Sıla Karataş/Muğla

ulusalkanal.com.tr