Yıldırım-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Referandumun ardından Kabine revizyonu tartışılırken gözler Çankaya Köşkü'ne çevrildi. Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum sonuçlarını değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Yıldırım-Bahçeli görüşmesi sona erdi

Kabine revizyonu tartışmaları sürerken dikkatler Çankaya'daki zirvede.

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Zirvenin öncelikli gündemi başkanlık. Bahçeli’nin, Yıldırım'a yakında Meclis'te görüşülecek başkanlık için gerekli uyum yasalarına ilişkin görüşlerini sunduğu öğrenildi.

Bunun yanı sıra liderler, kabine revizyonunu da ele aldı. Yıldırım'ın dün kabinede değişiklik mesajı vermesinin ardından yapılan zirvede, kabinedeki değişikliğe ilişkin MHP’den de görüş aldığı iddia ediliyor.

Kabine revizyonu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Beştepe Sarayı'nda yaptığı zirvenin de ana gündem maddesiydi.

Kulislere göre, Erdoğan'ın AKP genel başkanı olması için yapılacak olağanüstü kongre öncesi kabinede değişikliğe gidilecek. Bu kapsamda, Erdoğan- Yıldırım görüşmesinde, AKP içinde yapılacak değişiklikler de masadaydı. İddialara göre AKP, önce kabine değişikliği yapacak, ardından Erdoğan'ın genel başkan olmasını sağlayacak. Olağanüstü kongreyle birlikte de partinin MYK ve MKYK kadrolarında değişikliğe gidilecek. Kabinede görevden alınacak bazı isimlerin de kongre sonrası yeniden şekillenecek MKYK'da görevlendirileceği belirtildi.

Kabinede görev alacak isimler arasında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da bulunduğu iddia ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

ankara mhp devlet bahçeli Çankaya Köşkü Başbakan Binali Yıldırım