Bahçeli, kurmayları ve il başkanlarıyla bir araya gelecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MYK üyeleri ve il başkanlarıyla bugün bir araya gelecek. Toplantıda mahkemenin verdiği çağrı heyeti oluşturularak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararı ele alınacak. Muhalifler de kurultay çalışmaları için Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun kararını bekliyor.

Bahçeli, kurmayları ve il başkanlarıyla bir araya gelecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olağanüstü kurultay sürecini değerlendirmek üzere MYK üyeleri ve il başkanlarıyla Ankara’da toplanacak.

Toplantı saat 15:00’de MHP Genel Merkezi’nde yapılacak.

Ankara 12’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nin olağanüstü kurultayın toplanması yönündeki kararının ardından dikkatler taraflardan gelecek hamlelere çevrildi.

Mahkemeden gerekçeli kararı alan muhalifler bir an önce kurultay sürecini başlatmak istiyor. Mahkeme kararını Yargıtay’a taşıyacak Genel Merkez yönetimi ise önce Yargıtay kararının verilmesini istiyor.

Bunun için de gözler Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nda. Kurul, kararın temyizi durumunda Yargıtay süreci beklenmeden olağanüstü kurultayın yapılıp yapılmayacağını ve yapılacaksa da ne zaman yapılacağı konusunda karar verecek.

Öte yandan Genel Merkez olağanüstü kurultay için imza veren delegelerin tasfiyesine devam ediyor. Mevcut yönetim İzmir’de 6 ilçe teşkilatını görevden aldı. Muhalifler 30 ilçeli İzmir’in 14 ilçesinden imza toplamıştı.

ulusalkanal.com.tr