AKP'nin dershane tasarısında şok madde

AKP'nin dershane tasarısında şok madde

AKP hükümeti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan Dershane Yasa Tasarısı'nda yer alan bir madde çok tartışılacak.

Bu maddeye göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı-Üyesi, müsteşar yardımcıları, genel müdür ile il milli eğitim müdürleri hiçbir işleme gerek olmaksızın görevlerinden alınacak. Yeni müdürleri ise Vali atayacak.

81 ildeki 4 yılını doldurmuş okul müdürlerinin görevine son verilecek. İllerde okul müdürü ve yardımcısı olarak görev yapanlar 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda görevlerinden alınacak. Görev süresi 4 yıldan az olanların görevlerine de 2014-2015 eğitim öğretim yılında son verilecek.

Talim ve Terbiye Kurulu'nun tamamen hükümete bağlanmasıyla eğitimde kadrolaşmanın yolu açılacak.

Dershaneler 1 Eylül 2015'te kapatılacak. Özel okula dönüşmesi kararlaştırılan dershaneler, 4 yıl geçici olarak açık lise olarak 2018'e kadar devam edecek.

Dershanelerin kapatılmasıyla işsiz kalacak öğretmenlerin bakanlık bünyesinde çalışması için ise 6 yıl çalışmış olma şartı getiriliyor. Bu öğretmenler için KPSS şartı aranmayacak. Ancak bakanlıklarca yapılacak sözlü sınavlar belirleyici olacak.

ulusalkanal.com.tr