Skandal! Musluklardan kokain akıyor

İngiltere’deki içme suyu üzerinde yapılan araştırma esnasında, ülkenin farklı bölgelerinden alınan musluk suyu örneklerinde eser miktarda kokaine rastlandı.

Skandal! Musluklardan kokain akıyor

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan yetkililer, elde edilen bulgular ile söz konusu uyuşturucunun ülkede son derece yayın olarak kullanıldığının bir kez daha kanıtlandığını belirtti. Mirror gazetesi tarafından geçilen haberde ise kokainin musluk sularında yapılan incelemelerde bulunan tek uyarıcı madde olmadığına dikkat çekildi.

Araştırmayı yürüten uzmanlar, musluk suyunda Benzoylecgonine maddesine de rastladı. Söz konusu madde, kokain kullanımından sonra insan metabolizmasında ortaya çıkıyor ve hastanelerde yapılan idrar testlerinde kişinin kokain kullanıp kullanmadığını anlamaya olanak tanıyor. Skandala sebep olan araştırmanın sonuçları ülke iktidarı için çok da şaşırtıcı olmadı.

Bilindiği üzere, İngiltere basını tarafından daha önce geçilen haberlerde, kokainin ülkede son derece yaygın olarak kullanıldığı, hatta Avam Kamarası ve Cambridge Üniversitesi’nin tuvaleti gibi yerlerde bu uyuşturucunun izlerine rastlandığı defalarca kez gündeme getirilmişti. Kokainin ülkede bu kadar popüler olması, söz konusu uyuşturucunun diğer Avrupa ülkelerine nazaran İngiltere’de daha ucuz olması ile açıklanıyor.