Vatan Partisi, İran Meclisi'nde

Vatan Partisi, İran Meclisi'nde

İran’da temaslarda bulunan Vatan Partisi heyeti İran Meclisine çıkartma yaptı.

Meclis’in Merkez Bankası konulu oturumuna katılan heyet, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı Başkanı Alaeddin Burucerdi tarafından kabul edildi.

Bölgesel gelişmeler ve Batı Asya Birliği

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda gündemi, bölgesel gelişmeler, emperyalizme karşı mücadele ve Batı Asya Birliği oluşturdu.

Burucerdi, İran İslam Cumhuriyeti tarihindeki antiemperyalist mücadeleye ve devrim sonrası süreçte elde edilen teknolojik, siyasi ve ekonomik başarılara dikkat çekerek, ülkesinin en temel politikasının bağımsızlık olduğunu, emperyalizmle mücadelede dik durmanın ve halka güvenmenin önemini vurguladı.

Milli Güvenlik Konseyi Başkanı: “ Vatan Partisinin devrimci ve dik duruşunuzu takdir ediyoruz”

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı, Vatan Partisi heyetini İran meclisinde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. AKP hükümetinin özellikle Suriye’de uyguladığı dış politikayı sert bir şekilde eleştirdi.

Vatan Partisi’nin “devrimci ve dik duruşunu takdir “ettiğini söyleyen Burucerdi, Batı Asya Birliği önerisine yanıt olarak ‘Bölge ülkelerinin işbirliği halinde Amerika burada hiçbir şey yapamaz ‘ dedi. İran eski içişleri bakanı, ‘’bu birlik en kısa sürede kurulmalı’’ dedi.

Burucerdi: “Parlamenterler platformu önerisi kabul ediyoruz”

Vatan Partisi heyeti üyesi, TBMM eski Başkanvekili Hasan Korkmazcan’ın, Türkiye ve İran öncülüğünde Batı Asya Parlamenterlerle Platformu kurulması önerisini olumlu karşılayan Burucerdi, bu fikri kesinlikle desteklediğini belirtti, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu başkanı, “hatta şu anda bu platformun kurulduğunu ilan ediyorum” dedi.

Toplantıda alınan karara göre, Türk ve İranlı parlamenterlerin öncülüğünde kurulacak platforma ilk aşamada Suriye, Irak, Azerbaycan’dan eski ve görev yapan milletvekilleri dahil olması kararlaştırıldı.

Vatan Partisi Gen. Bşk. Yrd. Pekin: Nükleer enerjide işbirliği yapacağız

Vatan Partisi Heyet Başkanı E. Korg. İsmail Hakkı Pekin de, bölgesel konuların yanında nükleer çalışmalara değindi. Nükleer enerji üretmenin, İran dahil bütün ülkelerin hakkı olduğuna dikkat çekerek, Vatan Partisi iktidarında Türkiye ve İran arasında milli nükleer işbirliğine gidileceğini, bu şekilde başka aktörlerin bölgeyi sömürmesinin engelleneceğini söyledi.

Arap Ordusu emperyal bir projedir

Yemen’deki Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri saldırısı ile gündeme gelen ‘’ Arap Ordusu’’ planının bçlge halklarını karşı karşıya getirecek bir gelişme olduğuna dikkat çeken Pekin, ‘’ Mısırlı dostlarımızada bunun emperyalizme hizmet edecek bir durum olduğunu anlatacağız’’ dedi.

Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr