HDP/PKK’nın 'Barış Çakan' yalanı ortaya çıktı

Önce PKK ajansları, Barış Çakan isimli gencin Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü yalanını ortaya attı. Ardından provokatörler sahneye çıktı. PKK'nın siyasal uzantısı HDP'li vekiller, FETÖ'cü hesaplar yalanı sosyal medyada yaydı. İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği ise peş peşe açıklamalar yaptı. Çakan’ın ezan okunurken parkta yüksek sesle müzik dinleyen kişileri uyardığı için öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı. Bıçaklanarak öldürülen gencin babası Nihat Çakan da provokasyon girişimlerine son noktayı koydu.

HDP/PKK’nın 'Barış Çakan' yalanı ortaya çıktı

Tahrik çabaları boşa düştü. Provokasyona son noktayı öldürülen gencin babası koydu.

Ankara’da 31 Mayıs tarihinde 20 yaşındaki Barış Çakan isimli genç, arkadaşıyla gittiği parkta 3 kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından şüpheliler gözaltına alındı. Ancak PKK’ya yakın siteler gencin ailesine dayandırdığı haberde Çakan’ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü yalanını servis etti.

İddialara ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmemişken CHP ve HDP’li bazı vekiller, FETÖ’cüler ve liberaller kışkırtıcı paylaşımlarda bulundu. Sosyal medyada ABD'deki olaylara atıfta bulunuldu, Türkiye ırkçılıkla suçlandı.

Tartışmalara son noktayı ise İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Çakan’ın ailesi koydu. Bakanlık, Çakan’ın olay anında yanındaki arkadaşının ifadesi doğrultusunda gencin nasıl öldürüldüğünü anlattı.

Ankara Valiliği de açıklamasında Çakan’ın uyarı yaparken 3 kişinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybettiğini ifade etti.

20 yaşındaki gencin babası Nihat Çakan da olaya ilişkin konuştu. İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamayı doğruladı.

Yalan habere bir tepki de Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’dan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Reyhan, PKK yayın organlarının haberleri paylaşan isimlere dikkat çekti.

Baba Çakar olayı anlattı

Cenaze namazı için bulunduğu Söğüt Camisi'nin avlusunda olay anını AA muhabirine anlatan Barış Çakan'ın babası Nihat Çakan, akşam ezanından 10 dakika önce abdest alan oğlu Barış Çakan'ı, mahalle arkadaşı B.A'nın dışarı çağırdığını, oğlunun gitmesini istemediğini ancak kısa sürede döneceğini belirttiği için rıza gösterdiğini söyledi.

Oğlu dışarı çıktıktan yaklaşık 20 dakika sonra arkadaşı B.A'nın, telefonla arayarak Barış'ın eve gelip gelmediğini sorduğunu ifade eden Çakan, "Arkadaşı dedi ki 'Biz kavga ettik, ben kaçtım onu göremiyorum.' Bunun üzerine evden fırladım. Arkadaşı olay yerini söyledi, polis, ambulans gelmiş. Gittik baktım, 3 kişi tarafından bıçaklanmış." dedi.

Oğlunun neden bıçaklandığına da açıklık getiren acılı baba, şunları kaydetti:

"Bunlar dışardayken, aracın içerisindeki 3 kişi müzik dinliyormuş, o esnada da ezan okunuyormuş. Oğlumun arkadaşı, 'Ezan okunuyor şunun sesini biraz kısın, ezan bitsin' diyor. Karşı taraf da diyor ki 'Sen bana İslamiyeti mi öğreteceksin?'. Kavga ediyorlar, arkadaşı kaçıyor, bizim çocuk ellerinde kalıyor. 3 kişi birden buna saldırıyorlar. Olay böyle..."

pkk hdp Barış Çakan