Tutuklu iki Yunan askeri hakkında flaş gelişme

Edirne'de tutuklu bulunan 2 Yunan askerinin duruşmasından tahliye çıkmadı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Edirne'de tutuklu bulunan Yunanaskerleri yine tahliye edilmedi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

1 Mart tarihinden bu yana tutuklu olan Yunan askerler; Teğmen Angelos Mitretodis ve Dimitris Kouklazis için her 30 günde bir tutukluluk değerlendirme duruşması yapılıyor.

Edirne 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nin yaptığı son duruşmada sonuç yine değişmedi. Karar sanıkların tutukluluğunun devamı yönünde oldu.

2 Yunan asker, 1 Mart 2018'de birinci derece askeri yasak bölgeden 253 metre Türk tarafına geçmişti. Gözaltına alındıktan sonra ise "askeri casusluğa teşebbüs" ve "askeri yasak bölgeye girmek" suçlarından tutuklanmışlardı.

Yunanistan tutuklanan askerlerin iadesini defalarca kez istemiş ve Türkiye'ye karşı provokatif açıklamalarda bulunmuştu.

Ancak bununla birlikte Yunan hükümeti 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkelerine kaçan askerlere iltica hakkı tanıyarak gerilimi iyice tırmandırmıştı.

ulusal.com.tr

asker Yunan