Su deposu 2 çocuğun üzerine yıkıldı: 1 ölü, 1 yaralı

Su deposu 2 çocuğun üzerine yıkıldı: 1 ölü, 1 yaralı

SİVAS'ın Gürün ilçesinde köyde oynamaya giden 2 çocuğun üzerine eski su deposu yıkıldı. Beton duvarların altında kalan 13 yaşındaki Yunus Şahan yaşamını yitirirken, 12 yaşındaki Faruk Babur ise yaralandı.

Olay bugün öğlen saatlerinde Gürün ilçesine bağlı Yaylacık köyünde meydana geldi. Köyde yaşayan Hüseyin-Elif Şahan çiftinin 5 çocuğundan biri olan Yunus Şahan ile Mevlüt-Münüre Babur çiftinin çocukları Faruk Babur, birlikte köy yakınlarındaki eski du deposunun bulunduğu alana gitti. Burada iki arkadaş oyun oynadığı sırada, önce su deposunun yan duvarı ardından da deponun tavanı üzerlerine çöktü. Yaşanan talihsiz olayı fark eden köylüler jandarma ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine giden jandarma ve köylülerin yaptığı çalışmalar sonrasında duvarın altında kalan Yunus Şahan'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Faruk Babur ise enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. Ambulansla Gürün Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi yapılan Babur, buradan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedaviye alındı. Yunus Şahan'ın cesedi ise otopsi için Gürün Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çocuğun bacağında ve vücudunun bir çok yerinde kırıklar oluştuğu belirtildi.

Olaydan yaralı kurtulan Faruk Babur'un babası Mevlüt Babur, oğlunun arkadaşı ile birlikte su deposuna oynamaya gittiğini belirterek, "Depo eskiydi ve kullanılmıyordu. Oğluma gitmemeleri konusunda uyarıda bulundum. Orada deponun duvarını yıkmaya çalışmışlar bu sırada çökme olmuş" şeklinde konuştu. Olayla ilgili jandarma ekipleri soruşturma başlatıldı.

YARALI ÇOCUK: EĞLENCE OLSUN DİYE DUVARI YIKIYORDUK

Su deposunun çökmesi sonucu olaydan yaralı olarak kurtulan ve Sivas'ta tedavi altına alınan Faruk Babur, arkadaşı Yunus Şahan ile birlikte oynamak için eski su deposuna gittiklerini belirterek, "Depoya girmiştik, eğlence olsun diye duvarı yıkıyorduk. Birden tavan çöktü. Arkadaşım altında kaldı. Benim de ayağım altında kaldı. Ben kendi imkanlarım ile çıktım" diye konuştu. Her iki bacağında kırıklar oluşan Babur'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Eraydın AYTEKİN-Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA)