Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı

Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı

Yapılan açıklamada, Alaattin Çakıcı imzasıyla kamuoyuna duyurulan basın bildirisinde gazetecilere yönelik tehdit içerikli ifadelerin bulunması nedeniyle soruşturma başlatıldığı bildirildi

Ne olmuştu?

Çakıcı, Karar gazetesinin patronu ve 6 yazarını, gazetenin kendisiyle ilgili bir haberi nedeniyle ölümle tehdit etti.

Ömrümde zarar vereceğim adama hep önceden haber verdim" diyen Çakıcı, ardından gazetenin patronu Mehmet Aydın, Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras ile birlikte yazarlar Hakan Albayrak, Etyen Mahçupyan, Akif Beki, Gürbüz Özaltınlı ve Ali Bayramoğlu'nun isimlerini sıraladıktan sonra şöyle dedi:

“Türkiye ve yurtdışındaki bütün sevenlerimce görüldükleri yerde kesinlikle cezalandırılacaktır. İşte sevenlerim ‘Abi vur de ölelim, öl de ölelim’ diyenlere, kim beni seviyorsa çağrımdır. Görevlerini yerine getirsinler."

Çakıcı tehdit yazısının sonuna, gazetenin bir diğer yazarı olan Elif Çakır için not düşerek, "kadın olduğu için dokunmayın" ifadelerini kullandı.

Ölüm tehdidiyle ilgili yeni açıklama

Alaattin Çakıcı'nın Karar gazetesinin 6 yazarına yönelik ölüm tehdidinin 3 aylığına askıya alındığı belirtildi.

Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç tarafından yapılan açıklamada, ‘Karar gazetesinin bir gün önce yapılan açıklamayı yayınladığı ve doğru çizgiye geldiği’ belirtilerek, “Çakıcı’nin buradan sevenlerine göndermiş olduğu mesaj üç (3) ay için iptal edilmiştir. Çünkü orada müvekkilimin rahmetli annesi ile ilgili sözü vardır. Aynı hatayı yapmazlarsa bu karar dondurulur” dendi.

Alaatin Çakıcı adına açılan ‘alaatincakiciresmi’ isimli Instagram hesabından, Çakıcı'nın imzasıyla paylaşılan tehdit mesajı daha sonra kaldırıldı.

Tehdit sonrası gazetecilere koruma verilirken, Karar'ın binası önünde polis aracı beklemeye başladı.

alaattin çakıcı