Avrupa Birliği Komisyonu Ekonomik Tahminler Raporu'nu yayınlandı

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye ekonomisi ile ilgili Tahmini Büyüme Raporu'nu açıkladı. Rapora göre Komisyon, Türkiye'nin bu yıl sonuna kadar yüzde 3,2 büyüyeceğini belirtti. Büyüme anlamında açıklanan rakamın oldukça düşük olduğunu söyleyen uzmanlar, bu tahminin fazlasıyla iyimser olduğunu belirtti

Avrupa Birliği Komisyonu Ekonomik Tahminler Raporu'nu yayınlandı

Avrupa Birliği Komisyonu Ekonomik Tahminler Raporu'nu yayınlandı.

Raporda, Türkiye ekonomisi ile ilgili tahminlere de yer verilirken büyüme hızının bu yıl sonunda yüzde 3,2 olacağı belirtildi.

Komisyonun ekonomik işlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici, Türkiye'deki enflasyonu değerlendirerek zaman içinde enflasyonun gerileyeceğine inanadığını söyledi.

Moscovici,Türkiye ekonomisi için en büyük riskin, FED'in faiz artırımına gitmesi olacağını, böyle bir kararın Türkiye ekonomisi için ciddi riskler taşıdığını belirtti.

Komisyon raporunda, Türkiye'nin bu yıl yüzde 3,2 büyüme oranıyla 24 AB üyesinden daha hızlı büyüyeceği öngörüsünü de paylaştı.

Türkiye'nin 2016 yılı büyüme hızı tahminine de yer verilen raporda önümüzdeki yıl büyüme hızının yüzde 3,7 olacağı açıklandı.

Yüzde 3,2'lik bir büyümenin oldukça düşük olduğunu söyleyen uzmanlar, Avrupa Birliği'nin bu tahminin fazlasıyla iyimser olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr