Hedef Gazi orduevi!

Ak Saray'ın karşısındaki Gazi Orduevi’nin Devlet Konukevi'ne dönüştürülmesi konusu ikinci kez gündeme geldi. Hükümetin, Gazi Ordu Evi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden alarak Ak Saray'a bağlamak istediği, TSK'nın ise talepleri geri çevirdiği ortaya çıktı.

Ak Saray'ı Atatürk Orman Çiftliği'nin içine inşaa ettiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şimdi de gözünü Gazi Ordu Evi'ne dikti. Erdoğan’ın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımındaki Gazi Orduevi’ni Ak Saray’a katarak Devlet Konukevi yapmak istediği ortaya çıktı.

Talep ilk kez 2 yıl önce gündeme gelmişti. Ak Saray’ın Başbakanlık Konutu olarak inşaatına başlanmasının ardından hemen yakınındaki Gazi Orduevi de askerden istendi.

Ancak asker talebi reddedince konunun üstü kapatıldı. Ak Saray, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Başbakanlık Konutu’ndan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na dönüştürülünce Erdoğan gözünü yeniden Gazi Orduevi’ne dikti.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, hükümet kapalı kapılar ardında Gazi Orduevi’nin askerin elinden alınarak Devlet Konukevi’ne dönüştürülmesi için görüşmeler yaptı. Ancak Genelkurmay Başkanlığı ise yeniden gündeme gelen bu talebe yine ret yanıtı verdi. Erdoğan’ın ve AKP Hükümeti’nin bu konuda bastırdığı ancak TSK’nın kararının arkasında olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr