Celal Doğan'ın Erdoğan'la görüşmesinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile HDP arasında ilk resmi teması gerçekleştiren HDP Milletvekili Celal Doğan, görüşmenin ayrıntılarını amlattı. Cumhurbaşkanı'nın açılım sürecini devam ettireceği izlenimi edindiğini belirten Doğan “partimin kurallarına uyarak, yetkili organlarını aşmadan görüştüm” dedi.

Celal Doğan'ın Erdoğan'la görüşmesinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan-HDP gerginliği devam ederken ilk resmi temasın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştiği ortaya çıktı.

Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir buçuk saat görüşen HDP Milletvekili Celal Doğan görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

HDP'li Doğan; Meclis Başkanlığı seçiminden önceki Pazartesi günü yapılan görüşmede, açılım süreci ve koalisyon dahil herşeyi konuştuklarını belirtti Doğan, "yıllar sonra bir araya geldik. Hemen her şeyi konuştuk. Kendisi de düşüncelerini anlattı. 1.5 saat boyunca Antep’ten de konuştuk." dedi.

HDP'li Doğan, seçim atmosferinde HDP’ye ve açılım sürecine karşı katı tavır takınan Erdoğan’ın süreci sürdürmek istediğini söyledi. Doğan, "Cumhurbaşkanı hükümet kurulması için yetkilerini kullanarak her türlü yolu deneyeceğini anlattı. Sayın cumhurbaşkanı bunu dener mi denemez mi bilemem. Ancak olmazsa Kasım'da yeniden seçime gidilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çözüm sürecini devam ettirme izlenimi edindim." ifadesini kullandı.

Doğan, basına "bireysel bir görüşme" olarak yansıyan buluşmanın partinin yetkili kurulları aşılmadan yapıldığını ifade etti. Doğan, "Ben oraya basının gündemine girmek için gitmedim. Öyle bir derdim de yok. Siyasi disiplin içinde, partimin kurallarına uyarak, yetkili organları aşmadan görüştüm." dedi.

Celal Doğan, HDP destekli AKP azınlık hükümeti formülünün konuşulup konuşulmadığı sorusuna ise "benim öyle bir yetkim yok" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

chp erdoğan mhp hdp AKP ak saray celal doğan