Güneydoğu’da Vatan atılımı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, partisinin Doğu ve Güneydoğu’daki çalışmalarına dikkatçekerek, ‘Yaptığımız atılımlarla barajı şimdiden geçtik’ dedi

Güneydoğu’da Vatan atılımı

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, Güneydoğu milletvekili adaylarının eğitim toplantısı için dün Mardin’deydi. Şanlıurfa, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Batman Mardin’de Vatan Partisi milletvekili adaylarının katıldığı toplantıda bölgedeki seçim çalışmaları ele alındı. Okuyan, yaptığı açıklamada partisinin bölgedeki atılımlarına dikkat çekerek “Vatan Partisi barajı şimdiden aştı. Biz Vatan Partisi olarak Meclis’teyiz”dedi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Okuyan, “Sizce Kürt sorunu var mı? Eğer varsa çözüm öneriniz nedir?”sorusunu şöyle yanıtladı: “Laz sorunu, Çerkez sorunu gibi sorunlar varsa Kürt sorunu da vardır. Kürt sorunu adı altında dış güçler, özellikle ABD, Türkiye’nin üzerinde büyük oyunlar oynamaktadır. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Türkiye’nin en büyük sorunu demokrasi ve hukuk sorunudur. Demokrasi ve hukuku işlettiğiniz zaman hiçbir sorun kalmaz. Yok Alevi-Sünni, yok Türk-Kürt... Bunlar ülkemizi ayrıştırma politikalarıdır. Biz iktidara geldiğimizde demokrasi ve hukuku işlettiğimiz zaman ne Kürt ne de Alevi sorunu kalır. Şunu iyi bilmemiz gerekiyor: Türk de biziz Kürt de biziz Alevi de biziz Sunni de! Bakın 12 Eylül öncesi dış güçler bizi sağcı solcu diye birbirine düşürdü. Ben kardeşimle bunu yaşayan somut kişiyim. Beni kardeşimle birbirine düşürdü. Şimdi o dış güçler bizi Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye bölmeye çalışıyor.”

İlyas Gümrükçü

ulusalkanal.com.tr

Vatan yaşar okuyan güneydoğu