Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkiye ve Doğu Akdeniz açıklaması

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Fransız Cumhurbaşkanı, Kıbrıslı Rumların yanında olduklarını ifade etti. Yasadışı ilan ettiği Türkiye'nin faaliyetlerini tolere etmeyeceklerini iddia etti.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Elysee Sarayı'nda bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda Türkiye karşıtı mesajlar verdi. Macron, Kıbrıslı Rumların yanında olduklarını söyledi.

İki lider görüşmeden önce kameralar karşına geçti.

Fransa Cumhurbaşkanı, "Elysee Sarayı'nda Doğu Akdeniz'deki gerginliği de konuşacağız. Türkiye'nin son girişimini uluslararası hukuka aykırı buluyoruz. Bu konuda Yunanistan, AB ve Fransa olarak tam bir koordinasyon içindeyiz. Ve sorunun çözümü için bu konuda koordineli kalmaya devam edeceğiz" dedi.

"Fransa, Türkiye'nin Kıbrıs'taki ihlallerini tolere etmeyecek" diyen Macron "zayıflık göstermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Kıbrıs'ta askeri üssü bulanan Fransa Rum Kesimi ile ortak tatbikatlar icra ediyor ve Fransız Total şirketi Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyeti yürütüyor.

Fransız basınına konuşan Yunan Başbakan Miçotakis Fransız Total gibi Avrupalı petrol şirketlerinin Akdeniz'de çalışmalarının bölgede bir anlamda savunma kalkanı görevi göreceği görüşünü dile getirdi.

ulusal.com.tr

türkiye fransa doğu akdeniz Macron