IŞiD merkeze yaklaştı!

IŞİD Ayn El Arab saldırılarını yoğunlaştırdı. Terör örgütü, kenti doğu, batı ve güneyden bombardımana tuttu. Kentin çevresindeki mevzileri boşaltan PYD'lilerin IŞİD'le zaman zaman sokak çatışmalarına girdiği belirtildi.

IŞiD merkeze yaklaştı!

Türkiye'nin Suriye sınırına yakın noktadaki Ayn El Arab kentindeki çatışmalar şiddetlendi. Terör ögrütü IŞİD güneşin doğmasıyla Ayn El Arab'ı yoğun bir bombardıman altına aldı. Stratejik öneme sahip Zorava tepesinin hakimiyeti PKK'nın Suriye kolu PYD'den IŞİD'e geçti. Ajanslar terör örgütü IŞİD'in Ayn El Arab'a girdiği haberini verdi.

Yerel kaynakların ajanslara aktardığı bilgilere göre, silahlı güçlerini kentin doğu ve güney bölgelerinde konuşlandıran IŞİD militanları, PYD ile şiddetli çatışmalara giriyor.

15 Eylül'de saldırılarına başlayan IŞİD, kentin çevresindeki köyleri ele geçirerek Kobani'nin kenar mahallelerine kadar ulaştı. PYD'nin silahlı örgütü olan YPG ise IŞİD'in kent merkezine girdiği yönündeki haberleri yalanladı. PYD militanlarının kentin çevresindeki mevzilerden çekilerek şehir savaşı için kent merkezinde toplandığı da gelen bilgiler arasında.

Kent merkezini ablukaya alan IŞİD militanları kentin dört bir yanını tank ve havan toplarıyla vuruyor. Gündüz saatlerinde YPG'nin akaryakıt tesislerini patlatan IŞİD, son olarak da kentin en yüksek tepesinde bulunan baz istasyonunu havan topuyla vurdu. Patlama nedeniyle duman tüm tepeyi kaplarken, saldırının görüntüleri kameralara yansıdı.

IŞİD militanları ve PYD güçleri arasında zaman zaman sokak çatışmalarının yaşandığı öğrenildi.

Öte yandan Kurban Bayramı için taraflara Suriye'deki kanaat önderleri ve aşiret reislerinin ateşkes çağrısı yaptığı iddia edildi. "Bayrama kadar Kobani’yi ele geçirme" iddiasında bulunan IŞİD’in olası bir ateşkes çağrısına karşılık vermediği de öne sürüldü.

Bu arada, Türkiye tarafından geçişlerin durdurulduğu Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda akşam saatlerinde inceleme yapan askeri yetkililer, kapının güçlendirilmesi yönünde talimat verdi.

ulusalkanal.com.tr